oleole oleole oleole oleole oleole
Buy Nolvanox USA

CJC 1295 DAC

Buy Proviron

Okna Vetrex - ceny, opinie użytkowników, popularne modele, porady przy wyborze

Vetrex to producent stolarki drzwiowej i okiennej w najwyższej klasie Premium. Produkty tej firmy cieszą się międzynarodowym uznaniem od wielu już lat. Klasa Premium przeznaczona jest dla najbardziej wymagających odbiorców. Produkty tej firmy to między innymi okna plastikowe, okna energooszczędne, które mają bardzo dobre opinie wśród użytkowników. Firma ta produkuje również najwyższej jakości drzwi w klasie Premium oraz różnego rodzaju akcesoria, takie jak na przykład rolety Vetrex.

Jeśli planujesz remont lub wykończenie wnętrz, skorzystaj z usługi Szukaj Wykonawcy, dostępnej na stronie OOOArtstone. Po wypełnieniu krótkiego formularza zyskasz dostęp do najlepszych ofert.

Mężczyzna podczas montażu okien

Okna Vetrex - najistotniejsze informacje, cennik

Vetrex jest polską firmą działającą na rynku stolarki okiennej i drzwiowej już od roku 1997. Firma przez lata działalności na rynku umacniała swoją pozycję zyskując z czasem również międzynarodowe uznanie i są rozpoznawalne i cenione w całej Europie. Oferta tej firmy jest przeznaczona przede wszystkim dla wymagającego klienta w klasie Premium, co oznacza najwyższą jakość produktów Vetrex.

Współcześnie firma ta jest częścią międzynarodowego holdingu Grupy Liebot, która zrzesza w 10 spółek z całej Europy i działa na terenie Polski, Francji, Włoch i Hiszpanii. Oferta Vetrex to przede wszystkim okna okna PCV, okna energooszczędne oraz drzwi PVC, które umożliwiają zastosowanie ich w każdym rodzaju architektury i mają bardzo dobre opinie użytkowników.

Cennik okien firmy Vetrex, podobnie jak innych firm produkujących okna jest zróżnicowany. Zależy on od wielu różnych czynników, między innymi takich jak rozmiary okien i różnego rodzaju parametry okien. Cena pojedynczego okna w typowych standardowych wymiarach od firmy Vetrex zaczyna się od ok. 1000 zł. Gdy chcemy zamówić okna tego producenta z montażem, cena będzie wyższa o ok. 50 zł za każde okno, jeśli również zdecydujemy się na demontaż starych okien cena ta wzrośnie o następne 50 zł za każde okno. Jeśli chcemy zakupić i zamontować okna Vetrex w całym mieszkaniu, to będzie nas to kosztować od ok. 7 000 zł. Jeśli szukasz więcej informacji, sprawdź także ten artykuł z cennikiem montażu okien.

Okna Vetrex - najlepsze produkty

Okna Vetrex Premium V90+

Do najlepszych produktów firmy Vetrex należą okna PCV serii Premium Vetrex V90+. Te okna plastikowe cieszą są bardzo dobrymi opiniami najbardziej wymagających klientów. Charakteryzują się one nowoczesnym wyglądem oraz świetnymi parametrami. Okna tej linii są laureatami licznych prestiżowych rankingów i konkursów. Są to okna energooszczędne z bardzo ciekawym i estetycznym okuciem.

Okna linii Premium Vetrex V90+ posiadają profile VEKA, które są sześciokomorowe, mają głębokość 90 mm. Kształtowniki wykonane są z wysokoudarowego PVC. Okna mają w profilu ramy klin izolacyjny, który zwiększa dodatkowo izolacyjność cieplną. Zastosowano tu potrójny układ uszczelek mający uszczelkę środkową. Okna tej serii cechują się nie tylko świetną izolacją cieplną, ale również bardzo dobrą izolacją akustyczną. Profile tych okien zakupić można w szerokiej gamie kolorów oraz oklein drewnopodobnych, które sprawią, że okna te będą wyglądać jak okna drewniane. W ramie i w skrzydle stosowane są wzmocnienia ze stali ocynkowanej. Gwarantuje najlepsze możliwe osiągi w statyce oraz w bezpieczeństwie. W oknach tych zastosowano szyby dwukomorowe z ciepłą ramką międzyszybową. Jeśli szukasz więcej porad, sprawdź także artykuł opisujący montaż okna dachowego.

Okna Vetrex - ceny, opinie użytkowników, popularne modele, porady przy wyborze 2

Okna te charakteryzują się mocnym i niewidocznym okuciem, które zapewnia świetne właściwości antywłamaniowe, energooszczędne oraz dźwiękochłonne. Okna mają solidne i praktyczne klamki, trzy antywyważeniowe zaczepy w każdym skrzydle oraz mikrowentylację. W oknach linii Premium Vetrex V90+ zastosowano uszczelki EPDM, które są odporne na niekorzystne warunki atmosteryczne, nie pękają i mają znakomitą wytrzymałość na rozciąganie, ściskanie i zrywanie.

Okna Vetrex Premium VR90 Synergy

Okna linii Vetrex Premium VR90 Synergy są produktem, który zapewnia wysoki poziom bezpieczeństwa, jak również energooszczędność, ciszę i estetykę. Okna te charakteryzuje podwyższona odporność na włamanie, wysoka izolacyjność akustyczna, energooszczędność, jak również estetyka wykończenia i wzornictwa. Stosowane są tu dwukomorowe pakiety szybowe. Okna serii Vetrex Premium VR90 Synergy można nabyć w bogatym spektrum kolorów i oklein drewnopodobnych, które sprawiają, że okno plastikowe będzie wyglądać jak okno drewniane. A może zainteresuje cię także artykuł o oknach dachowych firmy Fakro?

Okna tej serii mają profile VEKA z sześciokomorową ramą o grubości 90 mm oraz z sześciokomorowym skrzydłem o grubości 93 mm. Zastosowano tu kształtowniki z wysokoudarowego PVC. Okna te posiadają także w profilu ramy klin izolacyjny. W oknach serii Vetrex Premium VR90 Synergy zastosowano także potrójny układ uszczelek posiadający uszczelką środkową. Okna wzmocniono stalą ocynkowaną w ramie oraz w skrzydle.

Najlepsze promocje na okna w polskich sklepach

Grubość pakietów szybowych wynosi do 58 mm. Zastosowano dwukomorowe zespolenie szyb, a szyba zewnętrzna jest szybą bezpieczną, jest ona laminowana i charakteryzuje się zwiększoną odpornością na włamanie. W szybach zastosowano także ciepłą ramkę międzyszybową. W oknach linii Vetrex Premium VR90 Synergy są umieszczone mocne i niewidoczne okucia oraz uszczelki EPDM.

Okna Vetrex - ceny, opinie użytkowników, popularne modele, porady przy wyborze 3

Okna antywłamaniowe Vetrex Premium V82 ProSafe

Kolejnym bardzo popularnym produktem firmy Vetrex są Okna antywłamaniowe Vetrex Premium V82 ProSafe. Okna te wykonane są na profilach VEKA z siedmiokomorową ramą, która posiada uszczelką środkową i z sześciokomorowym skrzydłem o szerokości 82 mm. Okna te mają bardzo dobry współczynnik przenikania ciepła. Zastosowano tu kształtowniki z wysokoudarowego PVC, a profile tych okien dostępne w 55-barwnej gamie kolorów oraz oklein drewnopodobnych. Sprawdź także zebrane w tym miejscu artykuły na temat okien i drzwi.

W skrzydłach i ościeżnicach zastosowano także wzmocnienia specjalne, które są wielokrotnie gięte i wykonane ze stali ocynkowanej. Dodatkowo stal ta została przycięta pod katem 450, co znacząco wpływa na zwiększenie bezpieczeństwa oraz poprawą statyki całego okna. W linii okien Vetrex Premium V82 ProSafe zastosowano dwukomorowy pakiet szybowy, w którym zewnętrzna szyba jest szybą bezpieczną, jest ona laminowana i ma zwiększoną odporność na włamanie.

Szyby zaopatrzono także w ciepłą ramkę międzyszybową. W oknach Vetrex Premium V82 ProSafe umieszczono przeciwbieżne okucie, a antywłamaniowe zaczepy o specjalnej budowie zwiększają wytrzymałość okna i może ich być nawet do 14 sztuk w jednym skrzydłem w zależności od jego rozmiarów. Jeśli planujesz wymianę okien, ten kalkulator kosztów remontu pozwoli ci oszacować budżet na ten cel.

Vetrex - inne produkty

Firma Vetrex to producent nie tylko świetnych okien charakteryzujących się uznaniem i bardzo dobrymi opiniami najbardziej wymagających klientów. Oferta tej firmy to także akcesoria okienne. Do najbardziej uznanych artykułów w tej gałęzi produkcji należą rolety Vetrex. Poza tym firma ta realizuje drzwi PCV.

Vetrex jest polskim producentem stolarki otworowej w najwyższej klasie Premium, która przeznaczona jest dla klientów w bardzo dużymi wymaganiami. Jej produkty mają międzynarodowe uznanie już od wielu lat. Vetrex produkuje okna i drzwi z tworzyw sztucznych oraz szeroki asortyment akcesoriów do stolarki okiennej i drzwiowej. A może zainteresuje cię także artykuł o oknach ze szprosami?

Najlepsze promocje na smartfony - sprawdź ceny!

Ocena: 1,9/5 (głosów 43)
, aktualizacja 15 lipca 2019
Zobacz więcej artykułów na temat:
okna drewniane okna pcv opinie producenci
Komentarze (9)
  • 18 lutego 2019 07:02 - ~marysia napisał(a) ocena: 1 głosowało: 1

    Czy ktoś kupował okna Vertex w Rybniku w Multiko? Proszę o opinię dotyczącą okien jak i samego montażu.

  • 21 lutego 2019 12:02 - ~jaceko napisał(a) ocena: 14 głosowało: 14

    Czy to prawda, że vertex chce się wycofać z rynku polskiego ?

  • 25 maja 2019 02:05 - ~Krystyna napisał(a) ocena: 12 głosowało: 12

    Nie kupujcie białych ram! Mam te okna od pięciu lat, białe. Problemy zaczęły się po trzech latach. Pojawiły się żółtobrunatne przebarwienia na powierzchniach poziomych, płaskich, na oknach od południowej strony. Zgłosiłam reklamację. Przyjechali panowie i jakimś magicznym środkiem umyli profile. Nie zdradzili czym to czyszczą, powiedzieli, że to specjalny środek do tych okien.
    Przez niecały rok, podczas wielu myć nie zauważyłam nic niepokojącego, do lata. Potem plamy znowu wyszły. Są nie do umycia, nic nie działa. Znowu byłam zmuszona reklamować produkt. Tym razem plamy zaczęły pojawiać się na innych oknach. Tym razem przyjechali panowie z magicznym środkiem, spędzili przy jednym oknie godzinę ( na resztę zabrakło im czasu i chęci) i stwierdzili, że to moja wina bo rzadko myję okna, muszę to robić częściej to nie będzie problemu ! ŻARTY !? Okna miały być ładne, błyszczące bielą i łatwe w użytkowaniu! Dzisiaj są w brązowożółte plamy, które nie poddają się żadnemu środkowi do mycia okien, mleczku do czyszczenia itp. Szkoda bo profile są naprawdę ładne. Nie polecam

  • 28 maja 2019 10:05 - ~Magda napisał(a) ocena: -1 głosowało: 3

    Witam ja posiadam okna Vetrex w swoim domu (obustronny winchester) i jestem bardzo zadowolona - są to bardzo szczelne okna, w zimie nic nie ciągnie od nich i mocno wygłuszają hałas z zewnątrz. Mamy okna z 3 szybami. Wcześniejsze stare okna ok. 15 letnie zawsze sprawiały problemy - ciągle coś się działo przy otwieraniu, a to haczyło, a to w ogóle nie chciało się otwierać i trzeba było stosować różne "kombinacje położenia klamki" żeby otworzyć. Przy modernizacji budynku chcieliśmy zmienić kolor okien więc wymieniliśmy wszystkie już na energooszczędne. W oknach Vetrex nie ma żadnych problemów z otwieraniem i zamykaniem. Po skończeniu remontów przyjechał pan, który okna wyregulował (nic za to nie dopłacaliśmy) i od tamtej pory okna pięknie pracują. Dodam, że minął już ponad rok czasu. Polecam tą firmę - mają dobry jakościowo produkt.

  • 09 czerwca 2019 05:06 - ~ManiekWawa napisał(a) ocena: 13 głosowało: 13

    Jakość przeciętna. Czytam coraz słabsze opinie. Czy to prawda, że chcą zakończyć sprzedaż na rynku polskim i nastawić się tylko na francuski ?

  • 26 czerwca 2019 04:06 - ~Poldek napisał(a) ocena: 0 głosowało: 0

    Coraz więcej negatywów Czytałem na forum o oknach jak okleiny się różnią na oknach między sobą. Wyglądało to bardzo źle.

  • 03 lipca 2019 11:07 - ~Vetrex opinie 2019 napisał(a) ocena: 0 głosowało: 0

    Jak zostali przejęci prze taniego francuskiego dewelopera to jakość tych okien jest taka jak francuskich samochodów . Szkoda tej firmy jednak lepiej kupić polskie okna bo niewiadomo kiedy mogą się zawinąć z rynku polskiego

  • 14 lipca 2019 10:07 - ~Vetrex okna opinie napisał(a) ocena: 0 głosowało: 0

    Okna jak okna ale co zrobią dystrybutorzy tych okien ? Pewnie wejdą w inne okna i będą psioczyć na te jakimi handlowali do dotychczas opowiadając co przeszli a teraz mają super ofertę . Radzę tych dealerów omijać szerokim łukiem aby niemieć problemów z gwarancją producenta.

  • 15 lipca 2019 10:07 - ~Okna vetrex opinie napisał(a) ocena: 0 głosowało: 0

    Nieudacznicy wchodzą w jakieś Adamsy i inne wynalazki

Dodaj komentarz
Podpis:
captcha


Powiązane Artykuły
Dlaczego okna plastikowe są bardziej praktyczne od okien drewnianych?
Dlaczego okna plastikowe są bardziej praktyczne od okien drewnianych?
Okna obrotowe - rodzaje, ceny, opinie, wiodący producenci, zalety, wady
Okna obrotowe - rodzaje, ceny, opinie, wiodący producenci, zalety, wady
Okna w kolorze winchester - zdjęcia, opinie, ceny, wiodący producenci
Okna w kolorze winchester - zdjęcia, opinie, ceny, wiodący producenci
Okna złoty dąb - ceny, opinie, zdjęcia, najlepsi producenci, porady
Okna złoty dąb - ceny, opinie, zdjęcia, najlepsi producenci, porady
Okna antracyt w domu - zdjęcia, ceny, opinie, najlepsi producenci okien w kolorze antracyt
Okna antracyt w domu - zdjęcia, ceny, opinie, najlepsi producenci okien w kolorze antracyt
Najpopularniejsze kolory okien PCV - orzech, złoty dąb, antracyt - zobacz co wybrać
Najpopularniejsze kolory okien PCV - orzech, złoty dąb, antracyt - zobacz co wybrać
Okna plastikowe - rodzaje, ceny, opinie, porównanie do drewnianych i aluminiowych
Okna plastikowe - rodzaje, ceny, opinie, porównanie do drewnianych i aluminiowych
Który kit do okien wybrać - rodzaje, wiodący producenci kitu szklarskiego, ceny, porady jak używać
Który kit do okien wybrać - rodzaje, wiodący producenci kitu szklarskiego, ceny, porady jak używać
Okna piwniczne - rodzaje, wymiary, ceny, opinie, porady co wybrać
Okna piwniczne - rodzaje, wymiary, ceny, opinie, porady co wybrać
Okna skrzynkowe - rodzaje, ceny, opinie, wiodący producenci, porady przy zakupie
Okna skrzynkowe - rodzaje, ceny, opinie, wiodący producenci, porady przy zakupie
Drzwi i okna HST i PSK - opis, opinie, ceny, zalety, wady, wiodący producenci
Drzwi i okna HST i PSK - opis, opinie, ceny, zalety, wady, wiodący producenci
Drzwi i Okna Urzędowski - ceny, opinie, najciekawsze produkty w ofercie, porady przy zakupie
Drzwi i Okna Urzędowski - ceny, opinie, najciekawsze produkty w ofercie, porady przy zakupie
Drzwi i Okna Petecki - oferta, ceny, opinie, porady przy zakupie
Drzwi i Okna Petecki - oferta, ceny, opinie, porady przy zakupie
Okna Drutex - ceny, opinie, popularne produkty i ciekawe modele
Okna Drutex - ceny, opinie, popularne produkty i ciekawe modele
Adams Okna - opinie, ceny, ciekawe produkty w ofercie, porady przy zakupie
Adams Okna - opinie, ceny, ciekawe produkty w ofercie, porady przy zakupie
Okna Roto - opinie, ceny, popularne modele okien dachowych, porady przy zakupie
Okna Roto - opinie, ceny, popularne modele okien dachowych, porady przy zakupie
Abakus Okna - opinie, ceny, najlepsze produkty w ofercie, porady przy zakupie
Abakus Okna - opinie, ceny, najlepsze produkty w ofercie, porady przy zakupie
Okno kolankowe - rodzaje, opinie, ceny, wiodący producenci, wymiary
Okno kolankowe - rodzaje, opinie, ceny, wiodący producenci, wymiary
Okna pasywne - ceny, opinie, właściwości, najlepsi producenci, porady przy zakupie
Okna pasywne - ceny, opinie, właściwości, najlepsi producenci, porady przy zakupie
Okna Salamander - popularne typy, ceny, opinie użytkowników, porady przy wyborze
Okna Salamander - popularne typy, ceny, opinie użytkowników, porady przy wyborze
Okna Dako - opinie, ceny, przegląd oferty, popularne modele, porady przy zakupie
Okna Dako - opinie, ceny, przegląd oferty, popularne modele, porady przy zakupie
Okna Schuco - opinie, ceny, przegląd oferty, popularne modele, porady przy zakupie
Okna Schuco - opinie, ceny, przegląd oferty, popularne modele, porady przy zakupie
MS Okna i Drzwi - przegląd oferty, opinie, ceny, popularne modele, porady przy zakupie
MS Okna i Drzwi - przegląd oferty, opinie, ceny, popularne modele, porady przy zakupie
Okna Sokółka - opinie, popularne rodzaje okien, ceny, porady przy zakupie
Okna Sokółka - opinie, popularne rodzaje okien, ceny, porady przy zakupie
Okna dachowe VELUX - rodzaje okien w ofercie, opinie, ceny, porady przy zakupie
Okna dachowe VELUX - rodzaje okien w ofercie, opinie, ceny, porady przy zakupie
Czy okna VEKA to dobry wybór? Sprawdzamy ceny i opinie użytkowników
Czy okna VEKA to dobry wybór? Sprawdzamy ceny i opinie użytkowników
Eko Okna - opinie, ceny, popularne produkty producenta okien
Eko Okna - opinie, ceny, popularne produkty producenta okien
Wymiana okien krok po kroku - poradnik praktyczny dla wymieniających okna
Wymiana okien krok po kroku - poradnik praktyczny dla wymieniających okna
Okna dachowe Fakro - popularne modele, opinie, ceny, właściwości
Okna dachowe Fakro - popularne modele, opinie, ceny, właściwości
Ciepły montaż okien krok po kroku - porady, koszty, instrukcja samodzielnego wykonania
Ciepły montaż okien krok po kroku - porady, koszty, instrukcja samodzielnego wykonania
Montaż okna dachowego krok po kroku - zobacz, jak samodzielnie wstawić okno połaciowe
Montaż okna dachowego krok po kroku - zobacz, jak samodzielnie wstawić okno połaciowe
Okna panoramiczne - ceny, rodzaje, wymiary, izolacyjność ciepła, aranżacje
Okna panoramiczne - ceny, rodzaje, wymiary, izolacyjność ciepła, aranżacje
Okna Oknoplast - ceny, opinie użytkowników, ciekawe rozwiązania
Okna Oknoplast - ceny, opinie użytkowników, ciekawe rozwiązania
Okna PCV - przewodnik dla wybierających okna plastikowe
Okna PCV - przewodnik dla wybierających okna plastikowe
Czy okna plastikowe to dobry wybór do domu? Sprawdzamy!
Czy okna plastikowe to dobry wybór do domu? Sprawdzamy!
Cennik okien drewnianych - zobacz, ile kosztują okna drewniane
Cennik okien drewnianych - zobacz, ile kosztują okna drewniane
Cennik okien PCV 2019 - sprawdź ceny okien plastikowych
Cennik okien PCV 2019 - sprawdź ceny okien plastikowych
Ile ciepła ucieka przez okna i ściany zewnętrzne budynku? Wpływ na ocieplenie domu
Ile ciepła ucieka przez okna i ściany zewnętrzne budynku? Wpływ na ocieplenie domu
Duże okna - plusy i minusy
Duże okna - plusy i minusy
Okna aluminiowe - ceny, co warto wiedzieć i na co zwrócić uwagę?
Okna aluminiowe - ceny, co warto wiedzieć i na co zwrócić uwagę?
Okna trzyszybowe czy dwuszybowe? Porady i ceny dla każdego
Okna trzyszybowe czy dwuszybowe? Porady i ceny dla każdego

Wyszukaj na stronie:

Ta strona korzysta z plików cookies.

Nasza strona wykorzystuje pliki cookies w celu zbierania danych analitycznych (analizowania ruchu na stronie) oraz profilowania reklam przez naszych partnerów. Szczegóły znajdziesz w naszej polityce prywatności. Jeżeli nie wyrażasz na to zgody, zablokuj pliki cookies w przeglądarce.

Zamknij